Miksi kirjoitat akateemisia julkaisuja?

Kirjoittaminen on akateemisen uran kulmakivi. Meitä arvioidaan kaikkein eniten julkaisujemme perusteella. Kulunut fraasi publish or perish on karu, muttei täysin vailla totuutta. En kuitenkaan usko, että kovin moni jaksaa tuottaa akateemisia julkaisuja vain siksi, että niitä tieteentekijältä odotetaan. Sen vuoksi haluankin jakaa kanssanne amerikkalaisen kirjoitusvalmentajan Cathy Mazakin kolme yllättävää syytä siihen, miksi sinun kannattaa varata kalenteristasi säännöllisesti aikaa akateemiseen kirjoittamiseen.

Syy 1: Kirjoittaminen antaa sinulle itseluottamusta

Itseluottamuksesi ei välttämättä ole huipussa, kun lähetät käsikirjoituksesi arvioitavaksi. Eikä tunnelma ole useinkaan katossa, kun näet arvioijien palautteen tekstistä, jonka eteen olet nähnyt paljon vaivaa. Kun lopulta muokkausten jälkeen portinvartijat hyväksyvät työsi julkaistavaksi, voit olla ylpeä itsestäsi: tekstisi on lukemisen arvoinen.

Hyväksytty julkaisu tuo meille itseluottamusta ja innostaa kirjoittamaan lisää. Kirjoitattamallasi tekstillä on merkitystä ja muut pääsevät lukemaan, mitä sinulla on sanottavaa.

Tänä vuonna tekstejäni on arvioinut vähintään seitsemän eri arvioijaa ja muutama toimittaja päälle. Kolme tekstiä on hyväksytty julkaistavaksi. Olivatko prosessit helppoja? Eivät suinkaan. Mutta anonyymien arvioijien hyväksyntä antaa itseluottamusta siihen, että tekstit näkevät päivänvalon, eikä niitä tarvitse kirjoittaa pöytälaatikkoon.

Syy 2: Kirjoittaminen antaa sinulle hallinnan tunteen

Mitä enemmän sinulla on julkaisuja, sitä enemmän pystyt vaikuttamaan mahdollisuuksiisi tulla rekrytoiduksi, edetä urallasi tai saada rahoitus. Cathy Mazak vertaa kirjoittamista passiin, jolla voi hallita omaa uraansa: Writing more is the ticket to controlling your career.

Olen Mazakin kanssa täysin samaa mieltä, vaikka ymmärränkin, että nykypäivänä on paljon niukkuutta tarjolla: julkaisuista huolimatta vakipaikka tai rahoitus voi jäädä haaveeksi.

Koen kuitenkin, että julkaisut pitävät minut kiinni tässä urassa ja ovat oikeastaan ainoa tapa hallita sitä. Kilpailussa voi aina olla joku toinen, jonka katsotaan olevan itseäni sopivampi tehtävään, mutta julkaiseminen on keinoni vaikuttaa siihen, että minut voitaisiin edes teoriassa rekrytoida muuhunkin asemaan kuin sijaiseksi.

Syy 3: Kun kirjoitat, osoitat maailmalle arvostavasi itseäsi ja viestiäsi

Jotta voisit kirjoittaa, sinun on panostettava siihen aikaa ja varattava kirjoitusaikasi kalenteriin samalla tavalla, kuin merkitset kalenteriin ajat opetukselle ja kokouksille. Se on myös viesti muille, että arvostat omaa kirjoittamistasi ja kontribuutiotasi alalle.

Cathy Mazak korostaa myös vastuutasi seuraavalle sukupolvelle. Olet roolimalli opiskelijoillesi, jotka tarkkailevat sinua. Kun priorisoit omaa kirjoittamistasi, opiskelijasi näkevät, että sinä arvostat omaa työtäsi ja viestiäsi, jonka haluat muidenkin kuulevan. Kun opiskelijasi näkevät mallisi, hekin osaavat arvostaa omaa työtään ja viestiään.

Mikä saa sinut kirjoittamaan akateemisia julkaisuja?

P.S. Mikäli kaipaat vertaistukea akateemiseen kirjoittamiseen, olet tervetullut liittymään Camilla Lindholmin ja allekirjoittaneen perustamaan FB-ryhmään Kirjoitan vaikka ei ole aikaa, jossa on jo yli 300 jäsentä!

Leave a Reply