Väitöksen jälkeen & Tohtoritakuu: puhetta kirjoitusrutiineista ja yhteisöllisyydestä

Meillä oli Camillan kanssa ilo olla Art Housen järjestämässä keskustelutilaisuudessa toukokuun viimeisenä päivänä. Väitöksen jälkeen ja Tohtoritakuu esittäytyivät yhdessä. Keskustelu Carol Kiriakoksen ja Kimmo Svinhufvudin kanssa oli antoisa keskustelu – ja molemmat muuten ovat vierailleet Väitöksen jälkeen -podcastissa. Haastattelijana toimi Urpu Strellman.

Paikan päällä vai striiminä?

Viimeistään koronapandemia toi tilaisuudet myös striimiin. Kiinnostuneet joutuvatkin pohtimaan, tullako paikan päälle vai jäädäkö katsomaan tilaisuutta kotisohvalta tai kenties katsoa tilaisuus itselle paremmin sopivana ajankohtana.

Kaunis keväinen ilta sai ihmiset valitsemaan varsinkin viimeisen vaihtoehdon. Kovin montaa henkilöä ei ollut paikan päällä, eikä livestriimikään kerännyt isoa joukkoa, mutta kolmessa viikossa striimi on kerännyt jo vajaat 200 katselua.

Mistä keskustelimme?

Keskustelimme melkoisen paljon ajanhallinnasta ja kirjoitusrutiineista, jotka olivat selvästikin Urpua kiinnostaneet teemat kirjoissamme. Ja mikäs siinä: nehän ovat ikuinen haaste!

Puhuimme lempimetodeistamme, joita ovat Kirjoita ensin ja vapaan kirjoittamisen harjoitukset. Käsittelimme myös yhteisöllistä kirjoittamista, sillä kirjoittamisen ei tarvitse olla pelkästään yksinäistä. Lopuksi kehotimme olemaan rohkea. Rohkeutta tarvitaan, kun navigoi akateemisessa maailmassa, jossa tekstejämme arvioidaan jatkuvasti.

Toivotavasti Tohtoritakuu & Väitöksen jälkeen voivat olla avuksi akateemisella polullasi!

Signeerasimme Väitöksen jälkeen -kirjoja.

Tilaisuuden tallenne

Tohtoritakuu & Väitöksen jälkeen, Rosebud Sivullinen, 31.5.2022.

Väitöksen jälkeen -julkkarit

Väitöksen jälkeen: opas akateemiselle uralle -kirjan julkistamistilaisuus, 24.5.2021.

Leave a Reply